sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Esitys kirjastossa - hotelleista ja vähän muustakin

(Tämä kirjoitus perustuu siis kirjastossa taannoin pitämääni esitykseen.)
Hotellien varaaminen netin kautta on nykyään helppoa. Japanissa yleisesti ottaen hotellit ovat edullisia verrattuna vaikkapa Helsingin hintatasoon. Viikonvaihteissa ja kansallisina vapaapäivinä japanilaiset matkustavat paljon, ja silloin voi hotellin saaminen olla hankalaa. Etukäteissuunnittelua!

Kuuma kylpy eli onsen japanilaisittain on cool! Yllä olevista kuvista vasemmanpuoleinen ja oikea alakuva ovat jostain vuoristosta, Japanin Alpeilta, oisko tuollainen paikka:
https://maps.google.fi/maps?q=map+japan&ll=36.278111,137.571868&spn=0.002681,0.004785&hnear=Japani&gl=fi&t=h&z=18
Takayaman itäpuolella vuoren notkossa. Vieressä joessa menee vuorien lumien sulamisvesiä. Kokemus isolla K:lla! :-)
Pieni esimerkki hotelliketjusta, näitähän on toki muitakin. Olen itse tykästynyt tällaiseen Toyoko Inn -ketjuun, hotelleja on joka puolella ja yleensä myös lähellä rautatieasemaa.
Kanta-asiakaskortti maksaa 1500 yeniä, tekevät tiskillä odottaessa, nettikamera ottaa kuvan. Pientä alennusta listahintoihin, joka 10 yö ilmaiseksi jne.
Yllä olevassa kuvassa vasemmalla esimerkki Fukuissa olevasta Toyoko Inn -hotellista, hotelli on asemassa kiinni. Kassien raahaamisen kannalta helppoa. Hotellin ilmainen aamupala on vaatimaton, mutta usein ihan riittävä. Esimerkiksi Osakassa ketjulla on 18 hotellia; Shin-Osakan aseman lähellä on kolme.
Toyoko Inn -ketjun listahinnat, esimerkiksi yksin matkustavalle noin 45 euroa per yö. Kuvassa myös esimerkkihaku Tokion hotelleista - kolmen tähden hotelleja saa alle 100 euron jopa suht kalliista Tokiosta.

Japanilainen visuaalinen ruokalista ravintolan ulkopuolella. Helppoa. Hinnoista - siis 1000 yeniä = 8 euroa, halapaa... :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti