perjantai 5. huhtikuuta 2013

Zao - Japanin suosituin (?) laskettelukeskus

Niin, onhan siellä Yamagatassa vielä Zao Onsen, joka mainoksen mukaan on Japanin suosituin laskettelukeskus.
Ota Yamagatan rautatieaseman itäpuolelta bussi laiturista 1. Ajoaika 45 min, hinta 980 jeniä. Bussin päätepysäkki on Zaon laskettelukeskuksen bussiterminaali.
Ensivaikutelma: alppikylä. Perussiistin näköinen, mutta lumen alta on tullut näkyviin hieman epäsiistimpääkin... no, onhan heillä kohta aikaa siivota. Kävellen muutama sata metriä keskusala-asemalle, josta gondolihissillä pääsee eteenpäin. Vuokraamo oli pari taloa eteenpäin pääkadun varressa. Vuokraamon pitäjä oli varsinainen symppis, hänellä oli kotikoirana pieni puudeli ja vuokraamon keskellä oli kamina lämmittämässä. Kun palautin varusteita, aloin kysellä vuokraamon tiskin vieressä olevista valokuvista ja selvisi, että kuvissa pääosassa on hänen poika, joka on voittanut mm. nuorten laskettelun maailmamestaruuden vuonna 2001 ja on Japanin maajoukkuelaskija. Poika on käynyt Suomessa vuonna 2011 laskettemassa. Kamojen vuokra 3700 jeniä.
Päivälippu näin loppukaudesta 4000 yeniä. Alimmista rinteistä oli jo suuri osa lumesta sulanut, juuri ja juuri kai pääsisi alas asti laskemallakin.
Gondoli vei ylös klo 9, pilvet olivat alhaalla. Rinteen yläosassa näytti tältä. Kamera huijaa, todellisuus oli pahempi. Suojakeli, rinteet aika hyvässä kunnossa, suurin osa oli ajettu yöllä.


Kahvitauko paikalla.
Alppikylä laakson pohjalla, menossa ylimmällä kondolilla kohti huippua.
Gondoli menossa pilveen.
Rakennuskannassa oli vanhaa ja uutta, tällainen kolossi oli 1346 metrin korkeudessa.
Täh, rastilippu rinteen vieressä???
Tämä kuva otettu samasta paikasta kun eka kuva, mutta joskus iltapäivän puolella, suunta eri,
Paluu kylään gondolihissillä klo 14.20.
That's me...

Porukkaa oli tosi vähän, olihan arkipäivä ja kausi tosiaan loppumassa. Iltapäivään mennessä pilvitilanne parani selvästi, mutta ylimmäin hissin yläasema (n. 1750 metriä) oli koko päivän pilven sisässä. Ei näkynyt maisemia, ei...
Kaikkiaan kiva päivä, reidet olivat lujilla, keli turhan raskas minulle. Menisinkö uudestaan? Kyllä, mutta en enää tähän aikaan, vaan selvillä pakkaskeleillä mielummin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti