maanantai 8. huhtikuuta 2013

Tokio Sky Tree - toinen yritys

Vime viikollahan en päässyt Tokion korkeimpaan rakennukseen, Sky Treehen, kun tuuli esti rakennuksen käytön. Palatessani sunnuntaina iltapäivällä Sendaista Tokioon päätin lähteä sinne uudestaan, koska aurinkoisella kelillä ajattelin näköalojen olevan ilmiömäiset.
Yleensä Toyoko-Inn-hotellit ovat ekimae-tyyppiä eli siis aseman lähellä. Tokiossa asia ei ole ihan sellainen, tosin joku metrolinja tai vastaava on aina hotellin lähellä. Mutta siis kun tulet kaupunkiin isojen kassien kanssa, olisihan se mukavaa, jos hotelli olisi siinä luotijuna-aseman vieressä.
No, paras löytöni tähän mennessä on Uenon puiston koilliskulmassa oleva hotelli. Tulin luotijunalla pohjoisesta Uenoon, ja palasin JR:n rengasjuna Yamanotella yhden aseman välin takaisin. Kolmen minuutin kävely asemalta hotellille (punainen kiekura kartassa). Kiva.
Uenon puistokin on ihan jees täällä suurkaupungin keskellä.
Hotellihuoneessa olin vähän huolissani, miten löydän Sky Treen; tiesin suunnilleen, että itäkaakkoon tulisi liikkua ja että suunnilleen kävelymatkan päässä se on. Hotellin edustalla havaitsin, että huoleni oli turha, siellähän tuo köllötti näköetäisyydellä. Paljonkos arvioit tuonne olevan matkaa??
Kävelymatka oli reilu 3 km. Taivaan värisävyt muuttuivat hiljalleen auringon laskiessa ja pilvien liikkuessa.
SkyTree-tornin yhteyteen on rakennettu kokonainen shoppailijan paratiisi, Sky Tree Town. Katselin tällä kohtaa, että onpa suosittu ravintola, kun oli noin 30 henkilön jono, mutta se olikin Muumikauppa.
Innosta puhkuen lipunmyyntiaulaan, jossa....
... oli samanlaiset kyltit kuin viimeksikin. Suljettu tuulen vuoksi. Onkohan suunnittelijoille tullut yllätyksenä, että Tokiossa Tyynen valtameren rannalla tuulee... :-)
Vähän aikaa kun siinä ihmettelin, niin hiffasin, että tornin itäpuolelle on rakennettu 31 kerroksinen "matala" pilvenpiirtäjä, ja siellä on ravintoloita kahdessa ylimmässä kerroksessa. Sinne. Tältä näyttää SkyTreen varjo 30. kerroksesta kuvattuna.
Laskevan auringon puolella eli siis lännessä näkyi myös Mt. Fuji. tuo harmaa kartio vasemmassa reunassa.
Fuji on siis mahdollista nähdä Tokion korkeista pilvenpiirtäjistä.
Punaisella nuolella on merkitty aikaisempi Tokion tunnetuin tornirakennus eli Tokyo Tower.
Tornin alaosan infraa, Tofu-linjan metroasema oikealla puolella.
Torni yövaloissa. En osaa kääntää tätä kuvaa tässä blogissa, siis jumppaa hieman päätäsi.
Sisäänpääsymaksu tornin 350-tasanteelle taisi olla luokkaa 2000 yeniä ja 450-tasanteelle 1000 yeniä lisää (en ole varma hinnoista). Säästyipähän nekin rahat... en taida enää viitsiä lähteä oven ripaa kolkuttelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti