keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Välilasku Hong Kongissa

Matkalla ollaan! :-)
Onko reitinvalinnassani mitään järkee... Finnair lentää Osakaan suoraan noin 9 tunnissa.
Köyhät sen sijaan lentävät ensin Cathay Pacificilta ostetuilla lipuilla, mutta Finnairin koneella aamulla klo 8.10 Frankfurtiin.
Lentoaika reilu pari tuntia ja päälle kolmen tunnin koneenvaihto. Sitten Cathayn jumbolla Hong Kongiin. Finskin kone oli puolillaan, jumbo lähes täysi.

Lentoaika jotain vajaa 11 tuntia ja neljän tunnin vaihtoaika. Kello on nyt 2 Suomen aikaa ja 8 paikallista aikaa. Matkalla olen ollut 18 tuntia ja Finskin iltapäivän lopulla lähtenyt kone on jo Osakassa.
Mutta ei haittaa, näkeehän tässä samalla maailmaa...
HK:n lentokenttä on aika iso. Yksi Y-kirjaimen muotoinen terminaali, yli 80 porttia. Piha täynnä CP:n jumboja. Kenttä on rakennettu tekosaarelle, vieressä olevan Lantaun saaren vuoret ovat yllättävän korkean tuntuisia. Jatkolento Osakaan lähtee noin kahden tunnin kuluttua. Ilmainen WiFi, kuten kaikissa sivistysvaltioissa, esimerkiksi Helsinki-Vantaalla. Franfurtista en ole varma, en ainakaan nähnyt missään sellaista mainosta, että olisi free... HK:ssa on myos ilmaisia nettipäätteitä aika paljon, Frankfurtissa vastaavat maksoivat 10 euroa tunti.
Frankfurtin kentällä oli pieni episodi, kun kolme poliisia tuli lähtöportille, menivät suoraan kahden nahkatakkisen itämaisen näköisen kaverin juttusille ja kävivät läpi kavereiden kaikki käsimatkatavarat, taskut ja paperit. Siinä muiden edessä, ei kai sellaisessa ole mitään salattavaa. Lopputulos miehille ilmeisen positiivinen; poliisit poistuivat ja miehet nousivat koneeseen.
Koneessa oli suuren maailman tuntua, kun ennen ruokailua jaettiin kirjallinen menu, tarjolla oli kolmenlaista lämmintä ruokaa. Varman päälle ja kana-ateria naamaan. Aamupala saatiin juuri ennen laskeutumista, vain kaksi vaihtoehtoa. Lentoemo kysyi minultakin, kumman vaihtoehdon otan. Vastasin lyhyesti, että hänen valintansa, ja hän sanoi heti että omeletti. Naapuri alkoi kyselemään toisestakin vaihtoehdosta, jolloin lentoemo sanoi suoraan, että ette tule siitä ruuasta pitämään, ottakaa omeletti tekin. Aitoa palvelua - asiakasta ei päästetä tekemään huonoa päätöstä! :-)
Hintavertailu, Coka Cola puoli litraa. Suomessa kaupassa noin 1,95 euroa, lentoaseman automaatissa 2,50 euroa, Franfurtin lentoaseman kahvilassa 3,75 ja kioskissa 2,90. Honk Kongissa 24 HK-dollaria eli muistaakseni hieman alle 2,40. (Kurssi taisi olla jotain 1 euro = 10,50 HKD). Aika tasaista.
Lämpötila HK:ssa noin +22 astetta, pilvistä.
Nyt etsimään seuraavan lennon porttia.
Kiva.


2 kommenttia:

  1. Mukava lukea täällä aurinkoisessa "keväässä" matkailijan mietteitä.

    Noita "kiertolentoja" käytimme mekin Ameriikan reissulla ja ensikesänä WMOC:iin. Siitä en ole varma tulevatko oikeasti edullisemmiksi, mutta matkailun sanotaan avartavan.

    Et ilmeseisesti ehtinyt suunnistamaan HK:ssa ? Siellä on vireähkö suunnistusseura, http://www.oahk.org.hk/.
    Kun kävimme Australiassa WMOC:ssa 2009, suunnistimme siellä kaksi kertaa. Koukkupolvien matkablogi löytyy vielä linkistä http://my.opera.com/Kitkanviisas/archive/monthly/?month=&startidx=20

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnistuksesta; lento oli Hong Kongin kautta juuri sen takia, että paluumatkalla vietän siellä 3,5 päivää pitkän viikonlopun merkeissä. Olen laittanut viestiä HK:n suunnistusliittoon mahdollisista harjoituksista ko. viikonvaihteessa. Vähintäänkin on tarkoitus päästä lenkille kartan kanssa.

      Poista