lauantai 23. maaliskuuta 2013

Päiväretki Naraan

Tänään ohjelmassa oli Narassa käynti. Tunnetusti Narahan oli Japanin pääkaupunki vuonna nakki ja peruna eiku 710-784. Kagoshimalaisen tuttuni täti ja setä asuvat Ujin kaupungissa Kioton ja Naran välissä. Setä on eläkkeellä englannin opettajan virasta ja on nyt toista kertaa oppaanani. On muuten tosi kätevää, siis tällainen good will guide omasta takaa - esimerkiksi tällaiseen laajaan kohteeseen kuten Nara tutustuminen onnistuu täsmäosumilla ilman hakuammuntaa.
Narahan on tunnetusti maailmanperintökohde, jonka merkki on tuossa alla olevassa kuvassa sanan Heritage perässä (ympyrä, jonka sisällä neliö).
Narassa on paljon, toistan paljon, peuroja, jotka ovat varoitusten mukaan villieläimiä ja siis mm. tökkivät ihmisiä päällään, sekä samalla tavattoman kesyjä, jotka saavat pääosan ruuastaan turisteilta, jotka ostavat peuranruokaa alueen kioskeista. Kerran kun annat peuralle keksin, se alkaa pökkimään sinua päällään + seuraamaan sinua jopa hieman harmiksi saakka.
 
Narassa ei ole vielä kirsikankukka-aika, tosin yksittäiset puut alkavat jo kukkia.

Naran ehkä tunnetuin nähtävyys on suuri buddhapatsas, joka on tämän rakennuksen, Todai-jin, sisällä. Todai-ji on Japanin suurin puurakennus (?).
Rakennuksen keskellä oleva buddha on 18 metriä korkea.
Naran nähtävyydet ovat kaupungin itäpuolella olevassa laajahkossa puistossa, joten tänne on syytä varata aikaa ja hyvät kävelykengät. Aurinkoisenakin päivänä moni puiden varjostama kuja on viileä; ainakin tänään oli erinomainen päivä liikkua alueella.
 
Alueen kaupungin puoleisessa laidassa on tällainen 5-kerroksinen pagoda.
Aivan kaupungin reunassa on viehättävä lampi, jossa näytti uiskentelevan kilpikonnia.
Siis yhteenvetona: Nara on maailmanperintöä, Naraan pääsee sekä Osakasta että Kiotosta junalla sujuvasti, varaa aikaa sillä puistoalue on laaja, varaudu kävelemään, pidä puistossa ruokaa kädessä vain jos se on tarkoitettu peuroille.
Naran vieressä on toinenkin maailmanperintökohde, Horyu-ji; pienellä suunnittelulla se menee saman päivän aikana.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti