tiistai 12. maaliskuuta 2013

Japanin suurin kalkkikiviluola

Honsun saaren länsiosa on jäänyt aikaisemmilla reissuilla vähemmälle huomiolle. Olen lukenut kotiläksyni (=matkaopaskirjan) huonosti, kun en ole tätä juttua aikaisemmin hiffannut. Japanin suurin kalkkikiviluola on Honsun saaren länsiosassa.
Luolan nimi on Akiyoshi-do ja sen päällä olevan ylätasangon (kalkkikivilaakion) Akidoshi-dai (alla olevassa kartassa punainen pölpyrä). Luolalla on pituutta noin 10 km, mutta siitä on avoimena yleisälle vain noin kilometrin osuus. Ylätasangon koko on noin 130 km2, ja siellä on muun muassa vaellusreittejä ulkoilijoille.
Vuorten keskellä olevaan turistipyydykseen pääsee bussilla ympärillä olevista kaupungeista. Jos sinulla on käytössä JR-passi, edullisin tapa on mennä Yamaguchiin (vihreä pälpyrä kartalla) junalla (23 min Shin-Yamaguchista) ja nousta siellä JR:n operoimaan bussiin, johon siis JR-passi kelpaa. Shinkansen-luotijunat (sininen rata kartan alalaidassa) pysähtyvät Shin-Yamaguchissa (sininen pylpyrä).
Matkaopaskirjan mukaan paras hetki vierailla luolassa on heti aamusta sen auettua (8.30) tai iltapäivän lopuksi (sulkeutuu 16.30). Syy: ruuhkat. Eka bussi heti aamusta saattaisi olla hyvä vaihtoehto. Kävely luolan merkittyä reittiä pitkin kestää 40-60 min ja maksaa 1200 jeniä. Luolasta pääsee yläpuolella olevalle tasangolle hissillä.
Oma suunnitelmani on tulla Kagoshimasta luotijunalla Shin-Yamaguchiin (440 km, 2 h 15 min) luultavasti su 31.3. illalla, ottaa Toyoko-Inn-hotelli Shin-Yamaguchista (3980 jeniä, sunnuntaisin alennettu hinta), mennä aamujunalla Yamaguchiin ja sieltä JR-bussilla luolalle. Lenkkivaatteet reppuun ja päivän lenkki ylätasangolla? Kuuma onsen-kylpy siihen päälle, jos sellainen sieltä löytyisi. Iltapäivällä paluu samaa reittiä takaisin shinkansenin varteen ja luotijunalla johti itää...
TJ 8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti